Kalkınma, Dış Politika ve Güç Rekabeti: Türkiye’yi Çok Kutuplu Dünyada Düşünmek – Emrah Karaoğuz ve Mustafa Kutlay

Merhaba sevgili dinleyiciler, uzun bir aradan sonra Paradigma Podcast’e devam ediyoruz!

Bu bölümde konuklarımız, City, University of London’dan Dr. Mustafa Kutlay ve Kadir Has Üniversitesi’nden Dr. Emrah Karaoğuz. Kendileri geçtiğimiz yıl “Development and Foreign Policy in Turkey: Rethinking Interconnectedness in a Multipolar World” adlı kitabı yayımladılar ve bu çalışmada Türkiye’nin kalkınma politikaları ile dış politikası arasındaki dinamikleri ele alıyorlar.

Biz de bu kitaptan yola çıkarak bir söyleşi gerçekleştirdik. Keyifli dinlemeler!

Mustafa Kutlay
Mustafa Kutlay

Mustafa Kutlay, City University of London Uluslararası Siyaset Bölümü’nde öğretim üyesidir. Aynı zamanda, İstanbul Politikalar Merkezi’nde kıdemli uzmandır. Uluslararası ve karşılaştırmalı politik ekonomi, ABD-Çin rekabeti ekseninde uluslararası düzenin dönüşümü ve BRICS ülkeleri, demokrasi-kurumlar-kalkınma ilişkisi ile Türkiye’nin ekonomi-politiği üzerine araştırmalar yapmaktadır. Makaleleri, International Affairs, Journal of Democracy, Third World Quarterly, Government and Opposition, Globalizations, The British Journal of Politics and International Relations gibi uluslararası dergilerde yayınlanmıştır. ‘Industrial Policy in Turkey: Rise, Retreat and Return’ isimli (M. Toksöz ve W. Hale ile ortak yazarlı) son kitabı, Edinburgh University Press tarafından yayınlanmıştır. Çalışma alanlarına ilişkin uluslararası araştırma projelerinde yer almış, raporlar, politika notları ve kısa analizler yazmıştır. 2019 yılında, Ziya Öniş ile ortak makaleleri, Government and Opposition dergisi ‘Elizabeth Meehan en iyi makale’ ödülünü kazanmıştır.

Emrah Karaoğuz
Emrah Karaoğuz

H. Emrah Karaoğuz, Kadir Has Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir. Araştırmaları uluslararası/karşılaştırmalı ekonomi politik perspektifi ile kalkınmaya ve dış politikaya odaklanmaktadır. Spor diplomasisi üzerine de çalışmaktadır. Makaleleri Third World Quarterly, Globalizations, JCMS: Journal of Common Market Studies, Southeast European and Black Sea Studies, Turkish Studies gibi uluslararası dergilerde yayınlanmıştır. ‘Development and Foreign Policy in Turkey: Rethinking Interconnectedness in a Multipolar World’ başlıklı kitabı (M. Kutlay ile ortak yazarlı), Palgrave Macmillan tarafından yayınlanmıştır.

Erman Ermihan

Kadir Has Üniversitesi
Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

Bu yazıya atıf için: Emrah Karaoğuz, Mustafa Kutlay, Erman Ermihan, "Kalkınma, Dış Politika ve Güç Rekabeti: Türkiye’yi Çok Kutuplu Dünyada Düşünmek – Emrah Karaoğuz ve Mustafa Kutlay" Global Panorama, Çevrimiçi Yayın, 28 Nisan 2025, https://www.globalpanorama.org/2025/04/kalkinma-dis-politika-ve-guc-rekabeti-turkiyeyi-cok-kutuplu-dunyada-dusunmek-emrah-karaoguz-ve-mustafa-kutlay/

Bülten Aboneliği

Sosyal Medyada Paylaşın

PDF Kaydedin / Çıktı Alın

İlgili İçerikler

Editörün Seçtikleri

Copyright @ 2025 Global Academy. Design & Development brain.work

Çevrimiçi olarak yayımlanan yazıların tüm telif hakları Panorama dergisine aittir. Aksi belirtilmediği sürece, yayımlanan yazılarda belirtilen görüşler yalnızca yazarına / yazarlarına aittir. UİK, Global Akademi, Panorama Yayın Kurulu ile editörleri ve diğer yazarları bağlamaz.